De Oneness Nieuwsbrief

Farmers of the Earth

Farmers of the Earth - De Oneness Nieuwsbrief

 

“Kleine boeren verdwijnen ten voordele van grotere landbouwbedrijven die steeds meer geïndustrialiseerd worden en dus goedkoper kunnen produceren.

Zoals een kleine boer me onlangs zei: ‘dan is nog maar de vraag of de consument akkoord zal gaan met wat hij op zijn bord krijgt in de toekomst’.

Veel van het vee ziet het daglicht niet meer, en worden in kleine ruimtes vetgemest met allerlei middelen, waarbij het voer zorgvuldig wordt afgemeten en gereduceerd tot het minimum, met het oog op een maximum rendement in aantal kilo’s vlees. De manier waarop dat gebeurt, is al lang niet meer zo zuiver.

Iemand zei me onlangs: ‘het is geen wonder dat er zo veel depressies zijn, als je bedenkt dat we vlees van dieren eten die mishandeld worden’.

Die kleine boer zei me: ‘vaak worden wij boeren met de vinger gewezen, maar de voedingsindustrie komt naar ons toe, en zegt : de consument wil lekker mals vlees zonder vet, dus moet je dat produceren’. Op die manier wordt de zogenaamde “dikbil”-koe verder vetgemest, die al lang niet meer natuurlijk kan kalven (alleen door middel van de keizersnee, omdat we deze soort koe mismeesterd hebben).

Voor de normale, laten we zeggen ‘bio-koe’, wordt geen geld gegeven door de voedings-industrie, want daar is te veel werk aan (te veel vet moet worden weggesneden, dus duurder, en dus zogenaamd ‘niet geschikt’ voor de consument).

Onlangs zag ik nog een foto van honderden kleine hokjes van 2 vierkante meter waarin telkens een kalfje zit, afgescheiden van de andere dieren, onvrij, zogenaamd om mals vlees te kweken.

Waar gaat dit toch naar toe ? Vaak weet de consument dit gewoon niet.

Ik hoorde veel van die schokkende verhalen de laatste tijd, bijvoorbeeld van de Mozarella-koe: als er een stiertje wordt geboren dan laten ze het gewoon sterven door het onmiddellijk op te sluiten en geen eten te geven (alleen de vrouwelijke koe is interessant voor melk en kaas). Het onmiddellijk doden zou te veel geld kosten.

De toestanden waarin kippen en varkens leven is al veel langer bekend. Het gebruik van groeihormonen en overdreven toedienen van antibiotica is ook al bekend.

Onlangs was er weer een filmpje waarin duidelijk werd dat onze voeding vol zit met smaakversterkers, en een duidelijke link met de toename van autisme.

Jij kan dit alles veranderen, want de hele economie steunt op de wet van vraag en aanbod en jij bent consument, en de vraag komt van jou. Welke vraag ga jij stellen ?

 

Velen van jullie zijn vegetariër ondertussen, vaak omwille van bovenstaande redenen, maar ook voor groenten en fruit geldt natuurlijk hetzelfde. Willen we perfect uitziende appelen en wortelen, of mag er al een vlekje op zitten ? Dat is het verschil tussen bio en goedkoop,mooi uitziend fruit waarvoor tonnen pesticides worden gebruikt.

De keuze is aan jullie. En als jullie bewust die keuze maken, dan moet de industrie en de landbouw wel veranderen. Daarom is het belangrijk dat we worden ingelicht over al die wantoestanden, zodat we een weloverwogen keuze kunnen maken.

Jij hebt de sleutel in handen. Draai hem om !”

 

 

Rudi Princen

Oneness Nieuwsbrief van April 2015

 

 

 

 

In contact komen:

Je kan Farmers of the Earth contacteren via onze contactpagina of op het onderstaande adres:

Oudeweierenstraat 9,

3722 Kortessem, België

info@farmersoftheearth.com