Voeding

Farmers of the Earth

Kris Verburgh is arts en onderzoeker. Op 17-jarige leeftijd publiceerde hij al zijn eerste wetenschapsboek. Hij is de schrijver van de bestsellers "De Voedselzandloper" en "Veroudering vertragen". Hij is gespecialiseerd in de nutrigerontologie, d.w.z. hij onderzoekt de impact van voeding op de veroudering van het menselijk lichaam. De resultaten van zijn onderzoek vormen een erg belangrijk advies voor onze voeding en onze gezondheid.

 

iVoedingswaarden - Een vergelijking tussen bio-groenten en "normale", industriële groenten

 

Tabel uit het boek "Op je gezondheid" van Dr. Moolenburgh:

Deze tabel werd door iemand (David Sorensen) gepost op Facebook met hetvolgende veelzeggende commentaar:

 

"Verbijsterend... Niemand weet dit... En toch is het zo...

 

Ik zei eens tegen een huisarts, die me dringend adviseerde om alleen bio te eten: "Maar bio voeding is zo duur!" Hij glimlachte... "O ja? Duur zeg je?" Hij haalde een boek boven van een andere bekende arts en voedingsdeskundige, en liet een wetenschappelijke tabel zien uit dat boek. Deze tabel toont het verschil van voedingswaarde tussen industriële voeding en biologische voeding.

 

Industrieel betekent: gekweekt op uitgeputte grond die bijna niets meer bevat, bespoten met pesticiden, laten groeien dankzij agressieve kunstmest, en veel te weinig tijd om normaal te groeien, en veel te weinig zonlicht. Vaak zelfs gekweekt op water of schuim en gevoed met chemische stoffen.

 

Biologisch betekent: kweken op rijke grond, die steeds andere gewassen heeft en regelmatig braak ligt, geen kunstmest gebruiken maar de gewassen veel tijd geven om op het natuurlijke ritme te groeien, met veeeel zonlicht, en geen pesticiden. Dus groeien zoals God bedoeld heeft: langzaam en rijk.

 

Nou wat zie je op deze tabel? Lees eens goed. (Organisch is overigens een ander woord voor biologisch. Industrieel kun je ook vertalen met 'kunstmatig'.)

 

Vooral de onderste vijf waarden zijn verbijsterend. Daar zie je dat de waarden van mineralen als magnesium, ijzer, natrium en koper bijna alles op NUL staat bij industrieel en bij bio gaan de waarden in de honderden en duizenden... Ik vind dat verbijsterend... "

 

BRON VAN TABEL: "Op je gezondheid" van Dr. Moolenburgh.

We eten pesticiden - een Zweedse familie neemt de proef op de som

 

 

Bekijk het onderstaande filmpje waarin een Zweedse familie beslist om over te schakelen van "normale" voeding naar biologische voeding. De resultaten zijn frappant.

(Bio-)Groenten en fruit - een essentieel bestanddeel voor onze gezondheid

 

Je kan het lezen in tientallen boeken en studies. Je hoort het van vele getuigenissen op het Internet. Mensen die overschakelen naar een dieet van rauwe groeten en fruit transformeren hun gezondheid in de positieve zin. Vele mensen met kanker of andere ernstige moderne ziektes zoals diabetes, kunnen zichzelf genezen door over te schakelen op een dieet van rauwe groeten en fruit voor minstens 3 maanden. Lees meer hierover hieronder:

Groenten en fruit bevatten heel veel voedingsbestanddelen, vitaminen en enzymen die het menselijk lichaam nodig heeft.

Vele groenten bevatten zelfs meer proteïnen dan vlees, in die zin kan de mens perfect leven zonder vlees.

Het allerbeste is om de groenten en fruit rauw te eten met andere woorden zonder bereiding. Op die manier gaan er geen vitaminen en enzymen verloren in het bereidingsproces.

Smoothies maken zoals bijv. van sinaasappelsap zijn vaak ook niet goed omdat je enkel het sap drinkt en niet de vezels: hierdoor stijgt de bloedsuikerspiegel in je lichaam te snel en wordt je lichaam te zeer belast. Beter is het om de appelsien in zijn geheel te eten: de vezels van de appelsien zorgen ervoor dat de natuurlijke suikers langzamer door je lichaam worden opgenomen.

Bovendien is het beter je te voeden met bio-groenten en fruit omdat er dan geen sporen van pesticiden in je voeding zitten. Ook is duidelijk gebleken dat er bijv. veel minder anti-oxidanten zitten in de "normale" groenten (in tegenstelling tot bio-groenten) door het gebruik van chemische meststoffen waardoor de groenten wel mooi groot worden maar minder voedingswaarde hebben.

In ieder geval zijn er al tientallen studies geweest die duidelijk aantonen dat het menselijk lichaam kan herstellen van de meest ernstige ziektes door een dieet van water, rauwe groeten en fruit. Dit alles wordt niet bekend gemaakt omdat dit niet in het belang is van de groot-industrie, met name de "gezondheids"-industrie, de farma-sector en de voedingssector.

 

Enkele referentie-werken zijn:

 

- de Gerson-methode: 'The Gerson Therapy' door Charlotte Gerson en Morton Walker

- de boeken van Andreas Moritz

- 'God's way to ultimate health' van Dr. George H. Malkmus