Kruiden

Farmers of the Earth

Moeder Natuur heeft duizenden misschien wel miljoenen kruiden en plantaardige bestanddelen voor ons in petto. De apotheken van vroeger waren gebaseerd op kruiden en plantaardige stoffen. De moderne geneeskunde is, door zware lobby van de farmaceutische industrie, in het begin van de 20ste eeuw volledig overgeschakeld op chemische bestanddelen. Deze chemische bestanddelen zijn vaak een kopie van de natuurlijke, plantaardige bestanddelen, met als grote voordeel dat ze industrieel kunnen worden ontwikkeld, en vooral ... patenteerbaar zijn. Kruiden zijn overal in de natuur voorhanden, en dus niet patenteerbaar. Daar geeft geen enkel farmaceutisch bedrijf een moer om. Nadeel is dat de chemische bestanddelen vaak niet zo effectief zijn als de natuurlijke en vaker ook ongewenste nevenwerkingen hebben.

Bovendien heeft de moderne mens de band met de natuur zowat verloren. Kennis van kruiden en helende plantaardige middelen is verloren gegaan. Grote industriƫle groepen hebben de consument liever afhankelijk van hun producten. Daarom wordt er geen basispakket in het onderwijs gegeven over helende kruiden bijvoorbeeld, of leer je ook niet zelfvoorzienend te zijn door een eigen groententuintje.

Dat is eigenlijk basiskennis voor een mens, maar dat wordt ons niet aangeleerd.

 

Geneesheren krijgen ook geen opleiding in kruiden noch over de impact van voeding, ze worden wekelijks bezocht door vertegenwoordigers van de farma sector om hun farmaceutisch (lees chemisch) product voor te schrijven.

Grote universiteiten wereldwijd hadden vroeger uitgebreide botanische tuinen voor de helende werking van plantaardige bestanddelen. Toen de groot-industrie de universiteiten zwaar begon te sponsoren aan het begin van de 20ste eeuw verdween ook de neutraliteit van het universitair onderzoek, en veranderde ook de inhoud van het lessenpakket onder invloed van de geldschietende groot-industrie.

 

Farmers of the Earth wil weer bijdragen tot tenminste een basis-kennis van (helende) kruiden zodat iedereen weer zijn eigen basis-apotheek kan samenstellen.