Events

Farmers of the Earth

Nieuw - Farmers of the Earth houdt Moeder Aarde-cirkel op 21 december voor Standing Rock.

 

Farmers of the Earth VZW gaat samen met Oneness VZW een Moeder Aarde-cirkel houden op 21 december om 20u aan het Schulensmeer.

In Noord Dakota in Standing Rock protesteren al maanden de Native indianen tegen de aanleg van een olie-pijpleiding dwars door hun 'Sacred Ground'. Ze vrezen voor olie-lekken en waterverontreiniging, naast het feit dat dit gewoon dwars door een natuurgebied gaat dat ze eeuwenlang als 'heilig' beschouwden.

Eerst kwamen de vrouwen van de Sioux-indianen in opstand. Ze kwamen op voor hun land, voor Moeder Aarde, voor hun drinkwater, voor hun kinderen en nageslacht. Nu worden ze ondersteund door vele Indianenvolkeren uit Amerika en krijgen ze steunbetuigingen wereldwijd. Toch worden ze gearresteerd, opgesloten en met geweld behandeld door politie en militairen die het gebied snel willen ontruimen om de oliepijplijn aan te leggen.

Wij willen samen mediteren en trommelen voor Moeder Aarde, voor de Indianenvolkeren in Standing Rock. Breng je trommel mee. We spreken af buiten aan het restaurant 't Vloot aan het Schulensmeer, bereikbaar via de Zwarte Brugstraat te Linkhout/Lummen. Aan het eind van de Zwarte Brugstraat is een grote parking. Vervolgens ga je de brug over de Demer over richting het meer.

Het restaurant 't Vloot ligt aan de oever van het meer, en we spreken daar af om 20u.

De ceremonie is afgelopen om 22u.

 

Inschrijven via farmersoftheearth@gmail.com

 

Wat je kan meebrengen:

- bekertje om te drinken

- eventueel een stoeltje of dekentje

- drum of rammelaar

- zaklamp

- eventueel laarzen ingeval van drassig weer

 

 

Film - "The Queen of the Sun". Wat vertellen de bijen ons ?

Op 11 november 's avonds vertonen we de film "Queen of the Sun" (Nederlands ondertiteld).

Een diepgaande, alternatieve kijk op de wereldwijde bijencrisis. Overal op de wereld verdwijnen meer en meer bijen. De film toont ons de verhalen van imkers, wetenschappers en filosofen van overal. Samen ontrafelen zij de problemen en bedenken oplossingen die moeten leiden tot een nieuwe balans tussen mens en natuur.

Wim zal een korte inleiding houden rond dit thema waarna we gezamenlijk de film zullen bekijken.

Adres: Oudeweierenstraat 9, 3722 Kortessem.

Tijdstip: 11 november om 19u.

Bijdrage: 10 eur